Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Количка"
Че защо някой би откраднал количка за пазаруване? Това е кражба като за едно-две годишно дете.
Ерма Бомбек
Не мога да понеса мисълта майка ми да ме бута в инвалидна количка. Предпочитам да умра бързо.
Феликс Баумгартнер
Мит е, че изкуството трябва да се продава. Не е като да складирате хранителен магазин, където хората пълнят количка. Изкуството е продукт, който няма очевидна нужда. Продавачът изгражда потребността в съзнанието на купувача.
Джак Уайт
Джак прекъсна. Той беше видял много голямо пиянство във флота; пияни адмирали, пост-капитани, командири, пияни корабни момчета на десет години, а самият той преди това се е качвал на борда на количка; но той не го харесваше по дежурство - наистина не го харесваше много, преди всичко в такъв час сутрин.
Патрик О'Брайън
Рибите не могат да затворят очите си. Те ги държат отворени през цялото време, дори когато са мъртви. Повечето хора умират, когато остареят... когато вече нямат енергия да се разхождат и когато почти не могат да се справят и в инвалидна количка...
Пернила Сталфелт
В света има много страдания и повечето хора държат мъките си за себе си, търкаляйки се през мъчителния си живот в невидими инвалидни колички, оковани в невидими корсети от гипс.
Андрю Соломон
Нуждата от движение е подобна на пристрастяването към хероин. Пространството не ви оставя на мира. Никога няма да каже: ами тоя падна, стига ме тъпчат, остави го, нека си почине. Не! Вместо да стане нищожно за инвалида, пространството непрекъснато му се натрапва, показва привидната си широчина и въпреки това, парадоксално, започва да стяга обръча около теб. След време поне ще разбереш какво си намислил. Същото важи и за олимпийския победител в спринта на 100 метра, и за човека в инвалидната количка, и за морската краставица.
Светислав Басара