Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Украинец"
Задължението на всеки украинец е да подчини личните си дела и целия си живот на интересите и благосъстоянието на нацията.
Степан Бандера
Канадците са малко по-религиозни от повечето европейци - макар и не повече от поляците или украинците. Най-важното е, че отношението им към имиграцията и етническите малцинства е по-положително от това на повечето европейци.
Тимоти Гартън Аш
Понякога правя четения и хората не могат да спрат да се смеят, но чета за доста трагични неща. Мисля, че съветският хумор е отчаян хумор, доста типичен за много различни нации, за евреите, украинците и, разбира се, руснаците. Това е отчаяние - просто продължете да се смеете, докато не умрете.
Алина Бронски
Смятам, че това, което Саакашвили прави, е плюене в лицето на грузинския народ и плюене в лицето на украинския народ. Как го търпите досега? Той е същият човек, който беше президент на независима грузинска държава. И сега се втурва по площадите и крещи на целия свят: Аз съм украинец! Е, какво, в Украйна няма истински украинци? И Украйна търпи всичко това, разбирате ли? Толкова е тъжно да видя това. Сърцето ми кърви.
Владимир Путин
Общото между украинците и руснаците е, че са отдадени на противоречия. Да спорим е нашето.
Леонид Кучма
За Бога няма нито украинец, нито руснак, нито американец, нито евреин, нито беларус, а има свое чадо. Има Божие творение и има Творец.
Онуфрий Киевски
...Евреите не са раса и те не са дошли от Бизкия изтока, а в Украйна са живели заедно с украинците и са съставлявали автентична част от Русия, Украйна, Кавказ.
Шломо Занд