Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съзвездие"
Даже съзвездията не са доброволни обединения на звезди.
Станислав Йежи Лец
Следователно числото е най-примитивният инструмент за внасяне на несъзнателното осъзнаване на реда в съзнанието; от него можете най-добре да докоснете безсъзнателното съзвездие. Вероятно затова се използва в повечето мантични методи.
Мари-Луиз фон Франц
Аз съм като падаща звезда, която най-накрая намери своето място до друга в прекрасно съзвездие, където ще заблестим на небето завинаги.
Ейми Тан
Моите съзвездия не са направени от звездите, а от пространствата между звездите. Тъмните места. Отворените места, където умът ви може да пътува завинаги и вечно.
Т. А. Барън
Елегантните фигури на съзвездията се въртяха над тях, задвижвани от колелото на небесата.
Дженифър Зейнеб Джукхадар
Харесвам твоите лунички, по начина, по който изглеждат като съзвездия върху кожата ти.
Али Бенджамин
Човекът е толкова наивен и толкова чистосърдечно се изненадва от всичко около себе си, че започна да се смята за венецът на творението. Той написал историята за съзвездията и тези съзвездия и дори целият свят, му се струва, са били създадени лично за него.
Камий Фламарион
Винаги съм се наслаждавал най-много на тази част от пътуването – преминаването през места, където човек никога не би искал да остане, но които притежават собствена странна, зловеща красота. Там, с широко отворени небеса отгоре, изпъстрени с безмълвни звезди и съзвездия, толкова обширни и красиви, тогава бих почувствал, че нашето пътуване все пак не е безцелно.
Лора Маквей