Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Примка"
Въжето, което ви дърпа от потопа, може да се превърне в примка около врата ви.
Халед Хосейни
Номерът за оцеляване на разпит е търпението. Не предлагайте нищо. Не обяснявай. Отговорете на въпроса и само на въпроса, който е зададен, за да не си пъхнете случайно главата в примката.
Лори Халсе Андерсен
Целта на живот без дисфория е примка и заблуда. По-добрата цел е добрата търговия със света. Истинското щастие, удивително, може да се случи дори при наличието на автентична тъга.
Мартин Селигман
Какво ненадеждно нещо е времето - когато искам да лети, часовете залепват за мен като лепило. И какво променливо нещо също. Времето е канап, който свързва живота ни в пакети от години и месеци. Или ластик, опънат според нашите желания. Времето може да бъде красивата панделка в косите на малко момиче. Или бръчките на лицето ви, които крадат младежкия ви цвят и косата ви. .... Но в крайна сметка времето е примка около врата, задушаваща бавно.
Рохинтън Мистри
Връзките са въжета, любовта е примка.
Брент Уийкс
Усмивка, на която пасва копринена примка.
Реймънд Чандлър
Тези вярващи са толкова уязвими сега, само вие можете да обидите чувствата им, те са примка на врата ви вместо кръст.
Александър Снегирьов
Когато някой мъж започне да се оплаква пред мен от жена си, у мен не възниква никакво състрадание към него. Защо? Най-напред, защото е направил избора си сам. Никой не го е дърпал с примка на врата да се венчава! И след това, у мен възниква въпросът – какъв мъж си ти, ако хленчиш, че те обижда една слаба жена? За жената е много по-лесно да се измени, отколкото за мъжа. Нейното поведение е силно определяно от условията на живот и от това какъв мъж се намира до нея. Или да го кажа съвсем просто: жената ще бъде истинска жена само с истински мъж до себе си. Затова когато на един мъж се случват неблагополучия в семейството му, той - вместо да се жалва - е по-добре да се вгледа по-внимателно в огледалото! Може пък да има на какво да обърне внимание там.
Павел Гумеров