Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Електрон"
Бомбардирахме алуминия с алфа лъчи... след това след определен период на облъчване премахнахме източника на алфа лъчи. Сега видяхме, че листът от алуминий продължава да излъчва положителни електрони за период от няколко минути.
Фредерик Жолио-Кюри
Никога не съм виждал протон или електрон да се въртят около него. Всъщност никога не съм виждал хромозома. Вярвам, че те съществуват, защото хората, на които имам доверие, ми казват, че съществуват.
Даниел Левитин
Както обичам да повтарям, електроните и лабораторните мишки не лъжат, и по това се различават от хората.
Мартин Гарднър
- Един протон на вярата, три електрона на смирението, неутрон на състрадание и връзка на честност, - каза Робърт, намигайки на дъщеря си. - Какво е това? - Кора се намръщи, объркана. Маги се засмя. - Това, според баща ти, е молекулярната структура на любовта.
Мена ван Праг
Човекът с готовност се примирява с несигурността на електрона, а не с нестабилността на сетивата.
Пол Гимар
Обективността, но неизмеримостта на спиновото състояние на електроните, се обяснява с друг важен факт: невъзможно е да се копира квантовото състояние, оставяйки първоначалното състояние недокоснато!
Роджър Пенроуз
Забелязали ли сте някога колко е хубаво да ходите боси по пясък, трева или пръст? Не е просто облекчението от свалянето на твърди обувки или свалянето на високи токчета. Когато докоснете земята с босите си крака, тялото ви получава доза мощни лечебни електрони.
Цин Ли
Универсалният разум е не само интелигентност, но е субстанция и тази субстанция е притегателната сила, която събира електроните заедно по закона за привличането, така че те образуват атоми; атомите от своя страна се събират заедно по същия закон и образуват молекули; молекулите приемат обективни форми и така откриваме, че законът е творческата сила зад всяко проявление, не само на атомите, но и на световете, на вселената, на всичко, за което въображението може да изгради някаква концепция.
Чарлз Ханел