Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Неразположение"
След като започнете да се движите [пазара] надолу, тогава задействате всякакви неща. Вие задействате хора, които трябва да продават, защото са прекомерни. Така те продават своите победители и губещите си. Те просто се опитват да съберат пари. Така че това, което получавате, е разпространението на неразположение по глобалните пазари.
Мохамед Ел-Ериан
Проблемът с литературата, с писането, е, че тя понякога работи по отношение на коригиране на социалните неразположения. Друг път просто не е достатъчно.
Уоле Шоинка
Често съм предпазлив да използвам думата "вдъхновение", за да представя работата си - звучи твърде много като слънчев дъжд от небесата, погълнат от пасивен индивид, наслаждаващ се на особено възприемчив момент. Въпреки че това може да е така в редки случаи, реалността обикновено е много по-прозаична. Взирайки се в празен лист хартия, не мога да се сетя за нищо оригинално. Чувствам се напълно невдъхновен и невъзприемчив. Това е познатото неразположение на "артистичен блокаж" и при такива обстоятелства има само едно нещо, което трябва да направите: просто започнете да рисувате.
Шон Тан
Половинчасовата разходка е най-полезното нещо, което можете да направите за неразположенията си.
Ърни Зелински
Дисонансът е толкова фатален при неразположенията на ума, колкото и при този на тялото.
Жорж Роденбах
Икономиката, която взема всички победители и предлага само ограничен достъп до средната класа, е рецепта за демократично неразположение и изоставяне.
Клаус Шваб
Работните класове все повече и по-остро осъзнават сложните причини за международно неразположение.
Леон Жуо
Лекарят господин Лори разправяше, че при едно неразположение госпожа Дьо Сюли го извикала и между другото му разказала за нахалството на Бордьо, който й бил рекъл: "Болестта ви се дължи на естествени причини – трябва ви мъж," като същевременно й се представил в не твърде приличен вид. Лори се опитал да оправдае колегата си и обсипал госпожа Дьо Сюли с почтителни комплименти. "Не знам какво стана след това, - добавяше той, - но тя ме извика само още веднъж, а после пак стана пациентка на Бордьо."
Никола дьо Шамфор