Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ска"
Спортът е прекрасна метафора на живота. Всички от спортовете които се практикуват - ски, баскетбол, риболов - няма по-голям пример от голфа, защото играете срещу себе си и природата.
Робърт Редфорд
С течение на времето вие се променяте, научавате нови неща, отношението ви е различно. В момента все още се наслаждавам на ски състезанията толкова много, че би ми било трудно да мисля за прекратяване на кариерата си.
Херман Майер
Хубаво е да караш ски за удоволствие, но все пак искам да печеля състезания възможно най-често.
Херман Майер
Няма напрежение върху мен, мога да поема много рискове през следващите седмици. Чувствам се свободен да карам ски както реша в деня на състезанието, защото общата титла не беше основната ми цел тази зима.
Херман Майер
Ски състезанията, особено спускането, са опасна дейност и има много инциденти. Би било наистина много лошо да загубим всичко поради сблъсък.
Херман Майер
Готвенето е като сняг на ски: Ако не паднете поне 10 пъти, тогава не карате достатъчно здраво.
Гай Фиери
На брега можете да се насладите на красив пролетен ден, докато в планината е истинска зима. Карах ски там преди шест или седем седмици и знам, че истинският сняг е гарантиран.
Владимир Путин
През периодите на най-ожесточените сражения... лично на мене ми се удаваше да спя не повече от два часа на денонощие, и то с прекъсвания. За да поддържам физическите си сили и работоспособност, ми се налагаше да прибягвам до кратки, но чести физически упражнения на студа и силно кафе, а понякога и до двайсет минутно бягане със ски. Когато кризата в сраженията за Москва отмина, аз така дълбоко заспах, че дълго време не можеха да ме събудят. Тогава два пъти ми е звънял Сталин. Отвръщали му: "Жуков спи и не можем да го разбудим". Върховният казал: "Не го будете, докато сам не се наспи". През това време, докато съм спал, Западният фронт на нашите войски се придвижил напред на не по-малко от 10-15 километра. Събуждането се оказа приятно...
Георгий Жуков