Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Врана"
Всяка врана счита своите птиченца за най-прекрасни на света.
Робърт Бъртън
Животните със сигурност са по-сложни, отколкото си мислехме. И не бива да събираме животни като група. Враните, шимпанзетата и кучетата са изключително интелигентни по много различни начини.
Алисън Гопник
Перфектни устройства: лекари, призраци и врани. Можем да правим неща, които другите герои не могат, като да ядем скръб, тайни от раждането и да водим театрални битки с езика и Бог.
Макс Портър
Дотогава не знаех какво означава да тичаш за пеперуда, да галиш зелен скакалец, да хвана врана, да слушам стиха на певците в неразбираемото им море, невидимия щурец в сумрака на вечерите. пчели, излизащи от гърба на цвете, нямах представа колко е ужасно сърцето ти, когато тялото ти се утешава от тихите ласки на летните ветрове, които бродят из нивите.
Панаит Истрати
Врана е глупава само през нощта и единствената птица в света която е страшна за враната - това е совата.
Ърнест Томпсън Ситън
Хората са различни... Човешкият облик е различен. Случват се и хитри като лисици, а също и като врани.
Елена Чижова
Когато той почина, аз обикалях като дрипава врана и казвах на непознати: "Баща ми умря, баща ми умря". Моята недискретност ме смути, но не можех да се сдържа. Без баща ми на покрива му в Делхи, защо бях тук? Без него, защо да се връщам? Без тази болка между нас, от какво бях направена?
Киран Десаи
Понякога линията е просто линия. Но в същото време може да представлява ребро на пирамида, граница на обработваема земя, или път на враните в небето. Знанието за едно може да се пренесе за друго.
Ленард Млодинов