Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жар"
Ние всички рекламираме, през цялото време. Ако искате да продадете колата си, какво правите? Вие го почиствате и полирате и го правите възможно най-добре. Някои хора пекат хляб, когато се опитват да продадат къщата си, защото миризмата добавя приятелско усещане. Дори свещеникът с цялата си жар рекламира Бог. Всички продават.
Пол Арден
Свободата е най-ревнивата и взискателна любовница, която може да подмами и ума, и душата на човека. Тя не иска да има нищо общо с човек, който не иска да й се отдаде изцяло. Но щем веднъж изпепеляващата жар на нейните неустоими, сияещи очи се разгори в сърцето на жертвата, той вече знае, че на света няма друга усмивка освен нейната.
Кларънс Дароу
Никога не доказвай своето мнение гръмко и със жар, даже и в душата си да си убеден в своята правота, - изкажи го скромно и спокойно, защото това е единственият способ да убеждаваш.
Филип Честърфийлд
Животът е ентусиазъм, жар.
Лорънс Оливие
Трябва да се показват заблужденията на човешкия разум с благороден жар, но без злоба.
Николай Карамзин
След 5 милиарда години Слънцето ще се разшири и погълне нашата орбита, докато овъгленият жар, който някога е бил Земята, се изпарява. Приятен ден.
Нийл Деграс Тайсън
Имайте сляпа вяра не в способността си да успеете, а в жар, с която желаете. Обичайте изкуството си като своя приятелка, давайки й цялото си сърце.
Орасио Кирога
Сега вече нямам никакво друго желание, освен да обичам Исус до полуда! Да, само ЛЮБОВТА ме привлича, не искам вече ни страдание, ни смърт, и все пак и двете са ми еднакво скъпи. Дълго време ги бях призовавала като предвестници на радост. ... Страданието беше мое притежание и ми се струваше, че докосвам небето. Днес само пълното отдаване в ръцете на Бога ме ръководи – друг компас нямам. Не умея вече нищо друго да искам с жар, освен съвършеното изпълнение на Божията воля над душата ми.
Тереза от Лизио