Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съотборник"
Техниката е не умението да жонглираш с топка 1000 пъти. Всеки може да го направи, ако практикува. С такъв успех можете да работи в цирка. Техниката предполага способността да подадете с едно докосване, с правилната скорост, на удобния крак на вашия съотборник.
Йохан Кройф
Като капитан винаги трябва да съм пример за своите съотборници. Спокоен съм и нямам никакъв проблем с треньора или с клуба. Единствената ми цел е да съм готов винаги, когато имам възможност да играя.
Алесандро Дел Пиеро
Тестостеронът е хормонът на сътрудничеството и конкуренцията, който винаги, когато се състезаваме в отбор, си сътрудничим със съотборниците си. И повечето от нас в ежедневието си, до степента, в която трябва да се състезаваме с надбягването на плъхове в света навън, ние си сътрудничим с други хора в същото време. Двамата са ръка за ръка.
По Бронсън
Лидерите не трябва да прекъсват съотборниците си по време на разговор, защото това ще създаде норма за прекъсване. Те трябва да демонстрират, че слушат, като обобщават какво казват хората, след като са го казали. Те трябва да признаят това, което не знаят. Те не трябва да прекратяват среща, докато всички членове на екипа не са говорили поне веднъж. Те трябва да насърчават хората, които са разстроени, да изразят разочарованието си и да насърчават съотборниците си да реагират неосъждащо. Те трябва да извикват междугруповите конфликти и да ги разрешават чрез открита дискусия.
Чарлс Дюиг
1. Бъдеща визия - ясна визия къде отиваш. 2. Здрава стратегия за достигане до там. 3. Инструменти за убеждаване на ключови хора - колеги, съотборници, членове на семейството и т.н. - да се ангажират със споделена визия и стратегия. 4. Ефективно изпълнение.
Джеймс Кантън
Трябва да работите толкова усърдно, за да бъдете страхотен съотборник, колкото и да бъдете страхотен играч.
Джон Гордън
Не питай какво съотборниците ти могат да направят за теб. Питай какво ти можеш да направиш за съотборниците си." - "Ask not what your teammates can do for you. Ask what you can do for your teammates.
Меджик Джонсън
Не нареждай на съотборниците си какво да правят, а го прави заедно с тях.
Никола Котков