Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Осъзнатост"
Часове на усамотение, часове на създаване, часове на медитация. Самотата и медитацията ми дадоха осъзнатост, гледна точка, която никога не съм губил: тази на солидарност с останалото човечество.
Висенте Алейксандре
Стила на живота на манипулатора се базира на четири стълба: лъжа, неосъзнатост, контрол и цинизъм. Стила на живота на анализатора е честност, осъзнатост, свобода и доверие.
Еверет Шостром
Нека гладът изостри вашата осъзнатост. Въздържайте се от алкохол и лекомислен отдих, които притъпяват ума и отслабват тялото.
Лора Джо Роуланд
Има три неща, от които се нуждаете, за да живеете в изобилие: осъзнатост, въображение и благодарност.
Соня Чокет
Лицата, на които липсва емоционална осъзнатост, са в състояние с практиката да свържат своите физически усещания с психологически събития. Тогава те могат бавно да се свържат отново със себе си.
Бесел ван дер Колк
Сега мисля, че щастието на всеки е вътре във всеки. Тя е на определено ниво на осъзнатост.
Владимир Мегре
Има много добри форми на медитация. Добра практика за медитация е тази, която развива осъзнатостта или вниманието на нашето тяло и сетивата ни, на нашия ум и сърце.
Джак Корнфийлд
Не става въпрос за това, което правиш, а за това да бъдеш. Става дума за състояние на съзнание или състояние на осъзнатост, че сте там, където живеете в сърцето си и всичко започва да се променя, без всъщност да правите нищо.
Друнвало Мелхизедек