Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Апартейд"
Апартейдът, малък или голям, е очевидно зло. Нищо не може да оправдае арогантното мнение, че кликата на чужденците има право да взима решения относно живота на мнозинството.
Стив Бико
В моята страна Южна Африка години наред се борихме срещу злата система на апартейда, която разделя човешките същества, деца на един и същи Бог, по расова класификация и след това отказва много от основните права на човека.
Дезмънд Туту
Бил съм в окупираната палестинска територия и бях свидетел на расово обособени пътища и жилища, които толкова много ми напомниха на условията, които преживяхме в Южна Африка при расистката система на апартейд.
Дезмънд Туту
Ние говорим да предпазим света от това, което се случва в Южна Африка. Бруталната политика на апартейда се прилага пред очите на народите по света.
Ернесто Че Гевара
В Южна Африка е много трудно да се намери някой, който някога е подкрепял апартейда.
Дезмънд Туту
Направих най-дълбокото си извинение пред Комисията за истината и по други поводи за несправедливостите, причинени от апартейда.
Фредерик де Клерк
Връзката с черния въпрос е очевидна. Сравнявам хомофобията с апартейда. И затова трябва да направим всичко, за да насърчим универсалната декриминализация на хомосексуалността.
Фредерик Мартел
Израснах в американския юг, сегрегирания юг. Сега имаме черен мъж, който е президент. Беше епоха на апартейда, а сега това свърши. Това беше епоха на две суперсили, замразени в студена война, и сега това е разрешено. Така че историята върви напред, с изключение на този арабско-израелски конфликт, който изглежда има претенции да бъде вечен.
Лорънс Райт