Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Филантропия"
Според мен филантропията противоречи на зърното; следователно генерира много лицемерие и много парадокси. Ето някои примери: Филантропията трябва да бъде посветена в полза на другите, но филантропите се грижат предимно за собствената си полза; филантропията трябва да помага на хората, но често прави хората зависими и ги превръща в обекти на благотворителност; кандидатите казват на фондациите това, което искат да чуят, след което продължават да правят това, което кандидатът иска да направи.
Джордж Сорос
Важно е да мислиш добро, да говориш добро и да правиш добро. Ако искаме да видим положителна промяна в света, тогава трябва да се свържем с доброто. Опитвам се във всичко, което правя, както в бизнеса, така и във филантропията, да правя положителна промяна и да правя това, като правя добро.
Шари Арисон
В новата ми книга "Раждане" целта ми е да споделя пътя, който съм извървялa в духовната сфера и в сферата на бизнеса и филантропията, за да разкрия съществената връзка между двете.
Шари Арисон
Бизнесът трябва да свърже отново успеха на компанията със социалния прогрес. Споделената стойност не е социална отговорност, филантропия или дори устойчивост, а нов начин за постигане на икономически успех. Не е на границата на това, което правят компаниите, а в центъра. Вярваме, че това може да доведе до следващата голяма трансформация на бизнес мисленето.
Майкъл Портър
Филантропията не е свързана с парите. Става въпрос за използването на каквито и ресурси да са на една ръка разстояние и прилагането им за подобряване на света.
Мелинда Гейтс
Въздействието на филантропията върху удовлетворението от живота също не беше малко: имаше същия ефект като удвояването на семейния доход.
Радж Рагунатан
Професионалното просене е занятие не по-доходно, от професионалната филантропия.
Хораций Сафрин
...Омръзна ми от това преиграване и изфукване (на благотворителните шоута – бел.цит). Никой там не акцентира върху основните проблеми и всички огромни пробойни. Те не показват бездната на изостаналостта ни. При тях има показна филантропия. В тях единствено печелят артистите, които получават овациите.
Иван Славов (философ)