Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Провокация"
Провокацията е много полезно нещо от бизнес гледна точка.
Никита Михалков
Империализмът има могъща външност, но под нея се крие прогнила същност - понеже не се ползва от поддръжката на народа. Народът от цялата страна и народите от целия свят, сплотявайки се заедно и провеждайки пълна подготовка, ще разгромят всяка провокация на американския империализъм.
Мао Дзедунг
Що се отнася до провокациите на митинги, аз вече говорих за това: надявам се, че никой няма да стигне до това, всички ще останат в рамките на конституционното поле и провокациите срещу правоохранителните органи няма да постигнат целта си. Защото тези, които споменахте, искат някакви престрелки и по всякакъв начин водят до това. Те дори са готови сами да пожертват някого и да обвинят властите за това.
Владимир Путин
Ние показахме, че нашият народ наистина умее лесно да разграничава желанието за новост, за обновление от политическите провокации, които си поставят само една цел - да унищожат руската държавност и да узурпират властта. Руският народ показа днес, че подобни сценарии няма да работят на наша земя. Няма да минат!
Владимир Путин
Главното е да не отговаряш на провокацията.
Бернар Вербер
Медитацията може да изисква цял живот, за да се овладее, но ще е била прекарана цял живот. ... Ако искате да прецените напредъка си, задайте си следните въпроси: По-обичам ли? По-здрава ли е моята преценка? Имам ли повече енергия? Може ли умът ми да остане спокоен под провокация? Освободен ли съм от обуславянето на гняв, страх и алчност? Духовното осъзнаване се разкрива толкова красноречиво в развитието на характера и безкористните действия, колкото в мистичните състояния.
Екнатх Еасваран
"Акцията с извозването на боклука е провокация" - пред в."Дневник", 26 февруари 2006.
Румен Петков
Красотата е чудна комбинация от дух и материя, форма и цвят, флуид и провокация, която буди възхищение, радост и страст.
Любомир Стойков