Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кончина"
Капитане, моята религиозна вяра ме учи да се чувствам толкова безопасно в битката, колкото и в леглото. Бог е определил времето за моята кончина. Аз нямам грижа за това, освен да бъда винаги подготвен, когато тя ме застигне. Капитане, това е начинът, по който трябва да живеят всички хора и тогава всички ще бъдат еднакво смели.
Стоунуол Джаксън
Кончината настъпва веднъж, а я очакваме цял живот; страхът от смъртта е по-мъчителен от самата смърт.
Жан дьо Лабрюйер
Там, където трудът се превръща в творчество, естествено, страхът от кончината изчезва дори физиологически.
Алексей Толстой
Като правило музеите се създават след нечия кончина. Моя музей е готов. Сякаш вече не трябва и да се умира.
Юрий Никулин
Слуховете за моята кончина са силно преувеличени.
Стив Джобс
През целия си живот лъжеше Бог, а преди самата си кончина, изведнъж много ловко успя да излъже и Сатаната.
Шарл Морис дьо Талейран
Бащинска любов не изпитвал нито към родния си син Друз, чиито пороци ненавиждал, нито към осиновения Германик; понеже Друз водел лекомислен и разпуснат живот, дори и кончината му не го засегнала много и едва ли не веднага след погребението се върнал към обичайните си задължения, като забравил продължителния траур. Малко по-късно, когато троянските пратеници му изказали съболезнованията си, отговорил им шеговито, като че съвсем бил забравил скръбта си: "И аз скърбя за вас, нали и вие сте загубиил знаменития си съгражданин Хектор."
Тиберий
Забелязал съм, че изключителните мъже, направили революция в дадена област – революция на пръв поглед плод само на личния им гений, – са били подкрепяни от най-благоприятни обстоятелства и от духа на своето време. Известни са опитите, правени преди Вашку да Гама до Западна Индия. Знаем, че много мореплаватели са били убедени в съществуването на големи острови и на континент на запад още преди Колумб да го открие и че самият той е разполагал с картите на един знаменит кормчия, с когото е бил във връзка. Преди кончината си Филип бе подготвил всичко за войната с персите. Доста еретически секти, ожесточени от скандалното поведение на римската католическа общност, предшестваха Лутер и Калвин, та дори и Уиклиф.
Никола дьо Шамфор