Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Песъчинка"
- Това е животът, - каза си той, съзерцавайки небосвода и неговите безкрайни небесни тела, в които Земята е не повече от песъчинка в пустиня. Огромна лудост, съвпадение, толкова невероятно и в крайна сметка толкова сигурно, че фактът, че си жив, прави всичко останало възможно.
Мамен Санчес
Какво е вечността, ако не непрекъснатият поток на живота, който носи безброй песъчинки без имена, без лица, без памет? И как, как тези пясъчни зърна изведнъж придобиват имена, и лица, и любов, и памет?..
Наталия Солнцева
... един бог знае само, защо песъчинките в пясъчният часовник текът с всяка година все по-бързо и по-бързо.
Рафаел Джордано
Навеждам глава и се опитвам да направя шевовете си по-тънки, спретнати, по-скоро като песъчинки, отколкото като непокорни войници.
Сара Приниъс
Беше странно: когато сведеш дори една прохождаща любовна връзка до най-важното - аз я обичах, тя може би ме обичаше, бях глупав, страдах - това стана празно и банално, безсмислено за всеки друг. В крайна сметка това са само моментите, които имаме, целувката на дланта, съвместното учудване на набраздената текстура на ствола на ела или на безкрайността на песъчинките в дюна. Само моментите.
Сюзън Вриланд
Избори, безброй като песъчинки, се бяха наслоили и компресирали, сливайки се в утайка, след това в скала, докато всичко беше поставено в камък.
Тара Уестоувър
Животът ни е само песъчинка в безразличния океан на безкрайността.
Сергей Довлатов
Може би това, което беше виждал досега, не беше пясъкът, а песъчинките.
Кобо Абе