Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съществувание"
Бог! Това е просто дума, една обикновена сричка за обяснение съществуванието на този свят.
Дени Дидро
Мисля, че в изкуството, и особено във филмите, хората се опитват да потвърдят собственото си съществувание.
Джим Морисън
Смърта утешава - уви! - и задължава да се живее. Тя - целта на живота ни и единствената надежда, която, както еликсир, ни освежава, и опиянява, и ни придава на нас мъжество да ходим по своя път до вечерта на нашето съществувание.
Шарл Бодлер
Само комичното може да ни даде сили, за да издържим трагедията на съществуванието.
Йожен Йонеско
Хората са гладни за истории. Това е част от нашето съществувание.
Стъдс Търкъл
Ако човек е удовлетворен от своето съществувание, той няма смисъл да се стреми към промени.
Бернар Вербер
Писателят никога не гледа на работата си като на средство. Тя е самоцел и до такава степен не се явява средство нито за него, нито за другите, че писателят принася в жертва на нейното съществувание - когато се налага - и своето съществуване.
Карл Маркс
Цялото ми съществувание се основаваше на това да карам хората (и по-специално мъжете) да мечтаят и да виждат у мен всичко, което искат. Мога да се превръщам от стеснителна девица в знойна господарка за един удар на сърцето. Трябва само да променя формата си и да вляза в образ. Първото умение получих, когато продадох човешката си душа; второто придобих с времето. Все пак не можеш векове наред да казваш на мъжете: "Да, скъпи, не съм имала по-добър" и да не се научиш как да се преструваш.
Ришел Мийд