Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Циганин"
Аз съм циганин, в известен смисъл. Това е условие на моята професия.
Крисчън Слейтър
Никога да не забравяме, Холокостът не е бил само срещу евреите. Най-вече беше срещу евреи, но също така и срещу хомосексуалисти, цигани и, да не забравяме, хора с увреждания.
Рут Уестхаймер
Аз съм циганин: без образование, без училище, нищо. Не ме интересува какво мислят хората за мен. Не ми пука да бъда герой, модел за подражание, шампион.
Тайсън Фюри
Няма ли да е по-лесно да сменим очите и косата на хората, отколкото да построим големи пещи и след това да хванем евреи и цигани, за да ги изгорим?
Йежи Кошински
Циганите, които познавах в Англия, казваха, че да не простиш на някого е все едно да пиеш отрова и да очакваш някой друг да умре.
Линдзи Джейн Ашфорд
Невъзможно е нацизмът и сталинизмът да бъдат поставени на едно ниво. Защото нацистите директно, открито и публично обявяват като една от целите на своята политика унищожаването на цели етноси – евреи, цигани, славяни. При цялата грозота на сталинския режим, при всички репресии, при всички изгнания на цели народи, сталинисткият режим никога не си е поставял за цел унищожение.
Владимир Путин
Голяма част от циганите се прехранват с отпадъци, ползват наркотици и фалшив алкохол, има чести случаи на кръвосмешение. От това мозъкът ти става на гъба и ти вече не си човек.
Влади Въргала
Така нареченият обикновен човек нарича циганите "цигани" – с добро или лошо, или пък с никакво чувство. Управляващите обаче ги наричат на друг език и много ясно може да се усети защо са го сменили. Какво прикрива изразът "помощ за социално слабите"? Той е евфемистичен синоним на "сиромаси", "бедняци", "окаяници". Или просто опит да се скрие с думи положението в българското общество.
Никола Георгиев
Този, който казва: "Искам да съм циганин, да не си плащам тока", трябва да дойде и да види, че циганин, който не си плаща тока, няма ток. Тъй е вече.
Портокал Портокалов