Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Шип"
Истината е в това, че любовта започва с рози, а завършва с шипове.
Фредерик Бегбеде
Дружбата, също както любовта, е роза с разкошни цветове, упоителен аромат, но и бодливи шипове.
Висарион Белински
Вие сте като бенгалска роза – без шипове и без аромат.
Алфред дьо Мюсе
... лесно е да раниш човек, но много по трудно е да извадите шипът на обидата от сърцето му.
Читра Дивакаруни
Да знаеш това, че който търси рози, и шиповете не го затрудняват.
Шота Руставели
Но шипът на предателството беше заровен дълбоко и сърцето ми се свиваше от тъга, когато я погледнех.
Т. М. Логан
Има ли отговори отвъд скучните истории за душата, болестта или ранното запечатване на емоции в съзнанието на детето – толкова невинно отворено към света. Онзи страшен свят, който го грабва, поглъща го и го изхвърля полусмлян. След това го нарязва на парчета, сортира го, огражда го и се учи как да поддържа тясната си градина. Изгонен от божественото. Намалено до жестоко малко. Това се нарича израстване. Не гледай назад. Портите са затворени. Остри шипове на спомени бодат очите. Разходете се по света с болезненото си притежание вътре във вас. Отчужден. Нарича се живот.
Таня Ступар Трифунович
Този, който поглъща кактуси с шиповете им, не трябва да се оплаква от хемороиди.
Етгар Керет
Що се отнася до облеклото ми... Е, чудесните спортни панталони и блузата, тип "бананова република", се бяха изпарили. На краката ми се появиха високи до бедрата кожени ботуши, съчетани с подходяща блуза с гол гръб и пола, с която никога не бих успяла да се наведа. Криле с шипове, рогца и камшик допълваха картината. ... Надявах се, че никоя от местните демонки никога няма да разбере за това. Те наистина бяха от доста висока класа. Извърнах се от присмиващото ми се огледало и се насочих към крайната си цел...
Ришел Мийд