Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нападка"
Още от началото младоженците следва да се предпазват от разногласия и нападки, виждайки как неотдавна залепените гърнета се разпадат лесно при най-малък тласък; а след време, когато местата на съединяване станат здрави, нито огън, нито желязо няма да им повлияят.
Плутарх
Каква е силата на истината - вие се опитвате да я опровергаете, но самите ваши нападки я въздигат и й придават по-голяма ценност.
Галилео Галилей
Нападките срещу недостатъците и пороците на нацията не са престъпление, а заслуга, те са истински патриотизъм.
Висарион Белински
Персоналните нападки само ме радват. Това означава, че други политически аргументи при противника не са останали.
Маргарет Тачър
Да порасна? Да се изправи? Умът й се завъртя от словесните нападки. Каквото и да правеше, баща й щеше да й каже, че греши. Безполезно. Незаслужено.
Тед Декър
Който се бои от нападки на своите убеждения, той сам се съмнява в тях.
Уендъл Филипс
Когато дете е нападнато от някого в присъствието на родителя му, то не отвръща на нападката като напада, а гледа родителя си и плаче. Знае, че родителят ще го защити. Как не проумяваш това, което и малко дете знае? Твоят небесен родител е постоянно до теб. Затова: не отмъщавай, не отвръщай на злото със зло, а гледай към Родителя си и плачи. Само така ще си осигуриш победа в конфликта със зли хора.
Николай Велимирович
Изчаках достатъчно г-н Костов да надуе балона. Не е в стила ми да персонифицирам политическия дебат, дори и когато нападките на моите опоненти придобиват личен характер. Но става дума за доста тежки манипулации. Затова нека господин Костов да каже в какво точно ме уличава, защото едва ли някой ще му повярва, че той не познава съдържанието на папката и че може да остане на нивото задаване на въпроси.
Георги Първанов
Който се бои от нападки срещу собствените си убеждения, сам се страхува от тях.
Оскар Уайлд