Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обноска"
Храната е така необходима за здравето, както културните обноски за образования човек.
Козма Прутков
Да, но също така един от проблемите за един романист в Ирландия е фактът, че няма официални обноски. Искам да кажа, че някои хора имат красиви маниери, но няма съгласувана форма на маниера.
Джон Макгахърн
Геният, както и истината, има доста неугледни и безцеремонни обноски.
Едуард Далбърг
... но загиващата култура винаги се отличава с грубостта в поведението на хората. Лоши обноски. Липса на загриженост за околните в дреболиите. Нежеланието да се прояви учтивост е по-страшно и от бунт.
Робърт Хайнлайн
Любезните обноски са за външността ни това, което здравият смисъл е за духа ни.
Франсоа дьо Ларошфуко
Пропуснал съм смисъла. Въпросът не е да познаваш друг човек или да се научиш да обичаш друг човек. Въпросът е просто следният: колко нежни можем да понесем да бъдем? Какви добри обноски можем да покажем, когато приемаме себе си и другите в сърцата си?
Ребека Уелс
Не обичам хората да бъдат груби. Лошите обноски и арогантността ме карат да се пресичам границата. Хората, каращи другите да се чувстват неудобно. И наистина не ми харесва в ресторантите, когато хората са груби или покровителстват келнерите. Искам да кажа: "Те не са твоят роб". Но коленете ми се разклащат само веднъж на всеки пет години. В безопасност сте, не се притеснявайте.
Алън Тичмарш
Да разкажемъ и следния фактъ, който най-добре ще ни потвърди жестокитѣ обноски на рускитѣ властници спрямо тия българи, които сѫ се трудѣли за пробудата на народното съзнание и сѫ имали вѣра въ народнитѣ мишци за освобождението ни. Георги Стойчевъ Мамарчевъ Буюкли, уйка на Сава Раковски, бѣше най-преданъ и полезенъ ратникъ на руското правителство презъ време на войната при Дибича (1828 год.) Той взе участие при обсаждането на крѣпостьта Силистра, като предводитель на самоволни (волонтйори) българи и за геройскитѣ си подвизи...
Божил Райнов
Има евангелско внушение: Бъди неотстъпчив в поведението си, когато отстояваш истината и справедливостта. Но да бъдеш неотстъпчив не значи да бъдеш твърдоглав! Откъде извира сигурността ти, че твоята истина е цялата? И че чувството ти за справедливост е единственото? Винаги трябва да си готов и разположен да промениш убеждението си, ако то е изградено върху обстоятелства, които вчера са изглеждали по един начин, а днес ти се разкриват по друг. Така че неотстъпчивостта е свята само когато се окаже свята! Но винаги, даже когато си убедено неотстъпчив, обноските и въобще говорът ти трябва да бъде благ и добронамерен. Много ще бъда доволен, ако чуете добре: И святата неотстъпчивост не означава фанатизъм.
Гиньо Ганев