Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Езерце"
Аз бих сравнил страха със щуката. Който я обича, я развъжда в своето езерце, но трябва да знае, че тя ще погълне всичката друга риба. Който иска страх, той го всява в сърцето на подвластния, но трябва да помни, че той ще погълне всички други чувства.
Пьотр Вяземски
Концепцията за фино взаимосвързан свят, шепнещо езерце, в което и чрез което сме тясно свързани помежду си и с Вселената, асимилирани от нашия интелект и приети от сърцата ни, е част от универсалния човешки отговор на предизвикателството сега сме изправени.
Ервин Ласло
Казвам на амбициозните предприемачи през цялото време: Валидирайте идеята си на местно ниво. Вземете малко опит под колана си. Докажете, че идеята ви има крака там, където сте. Прекарайте известно време като голяма риба в малко езерце. Демонстрирайте, че там има там... там където живееш.
Марк Рандолф
Значи това съм тук, за да стана. И изведнъж тази дума ме изпълва с марка тъга, която не съм изпитвал от детството. Тъгата, която изпитваш в края на лятото. Когато светулките изчезнат, езерцата са изсъхнали и растенията са увехнали, уморени от това, че са толкова зелени.
Огастин Бъроуз
Китайската икономика не е езерце, а море: дъжд може да отмие езерце, но няма да навреди на морето.
Си Дзинпин
Рин спеше в мисълта на дъба. Неговите собствени спомени за времето и растежа продължаваха да бръмчат и подобно на езерце, тишината му се отразяваше обратно.
Шанън Хейл
Очите й държат бледата луна в себе си, както неподвижно езерце държи звезди.
Катрин Апългейт
Разбира се, в морето има много други атрактивни риби... Единствената беда е, че плувате в плитко езерце с пирани.
Кевин Алан Милн
Глупаво е да разстилаш морска карта само за да преминеш езерцето с лодка.
Висарион Белински