Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вила"
Макар да прогониш природата с вила, тя винаги ще се връща.
Аврам Дейвидсън
Смъртта на Федра от Алонсо беше безкрайна болка, която разяждаше вътрешностите му. Това го направи затворник в собствената му вила.
Мелина Маркета
Жена, която може да яде истинска брускета, е жена, която можеш да обичаш и която може да те обича. Някой, който отблъсква нещото, защото е разхвърляно, никога няма да ви кикоти беззъби през всекидневната на вашата вила за пенсиониране или да ви измъкне от шестия ви сърдечен удар с чиста яростна обич. Никога не се случва. За това имате нужда от жена, която да не се страхува от една маса зехтин.
Ник Харкауей
Архитектът създаде за семейството на Ърл Блекмор огромна къща в духа на антични вили - очевидно, така че всеки от смъртните, които съдбата вкарва във величествените зали, веднага и напълно почувства собствената си незначителност.
Сабрина Джефрис
Противно на общоприетото схващане, просперитетът е емоционално състояние, което няма много общо с вашето богатство или състоянието на икономиката. Можете да се почувствате по-проспериращи във вила с една стая, отколкото повечето богати хора се чувстват в имение с двадесет стаи. Скъперниците ще натрупат много пари, а прахосниците ще похарчат каквото имат - не е нужно да правите нито едното, нито другото, за да се чувствате проспериращи. Може обаче да се наложи да се откажете от вашата сигурна, високоплатена корпоративна работа - и да израствате духовно в процеса.
Ърни Зелински
По време на медения месец разговаряхме и говорихме. Отседнахме във вила на брега на морето и пихме ром и лимонада и си говорихме толкова много, че дори не забелязах какъв цвят беше морето. Винаги, когато трябва да спра и да си напомня колко много съм обичал Андрю, трябва само да мисля за това. Че океанът покрива седем десети от земната повърхност и въпреки това съпругът ми може да ме накара да не го забелязвам.
Крис Клийв
"Бях на 18 години. Имахме лагер във Вилар Пеоса и отидохме във вилата му. Дори не знаеше кой съм. Говореше с големите играчи от онова време. Не с мен. Никога не е бил банален. Винаги можеше да те изненада със знанията си". (За първата си среща с Анели)
Алесандро Дел Пиеро
Аз оглеждам свободата. Индустриалните постройки в предградията, вилите в редица с перфектни покриви, пътните знаци без дупки от куршуми.
Маргарет Мацантини
Доблестта може да мине и без покровители. Или я имаш, или не. Средно положение няма. Тя може да те направи щастлив, но и напълно нещастен. Зависи от самия теб. А за хората с характер и щастието, и нещастието, са като двете им ръце. Използват ги и двете - и лявата, и дясната. Вили беше точно такъв човек. Неговата природа му помогна да премине през живота не само с усмивка, но и с достойнство. И ако всичко, което предстои да разкажа, беше просто приказка, със сигурност щеше да започва с думите: "Имало едно време един достоен и усмихнат човек...". Само че това е истински разказ за една много голяма и интересна личност. Обикновена история за необикновен човек. Докосването до такива хора като маестрото оставя белег за цял живот.
Добромир Славчев