Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Другарство"
Бях такова дете, което се местеше ужасно много. Нямах много приятели. Театъра наистина представляваше за мен другарството.
Франсис Форд Копола
Дийн беше западният родственик на слънцето. Леля ми ме предупреждаваше, че той ще ме вкара в беля, но аз чувах нови повици, съзирах нови хоризонти и при моята младост повярвах в тях; дори и да ми докараше някоя беля или да отхвърлеше другарството ми, дори и да ме оставеше, както се случи после, да гладувам на улицата или да лежа самотен в болнична постеля - какво от това? Аз бях млад писател и исках да излетя. Знаех, че някъде по този път ще има момичета, прозрения, всичко; някъде по този път щяха да ми предадат бисера.
Джак Керуак
Вярвам в хората, вярвам в някаква честност и чувство за другарство, което първоначално им беше присъщо - без това общество не би могло да съществува.
Ричард Олдингтън
По-добре е да живеете сами, няма другарство с глупак.
Макс Мюлер
Имаше по-малко булимия и повече битки, отколкото познавах като студентка, но присъстваше същият женски етос – съпричастно другарство и неприличен хумор в добрите дни и истерични драми, съчетани с намеса, злонамерени клюки в лошите дни.
Пайпър Керман
Добрите хора не приемат работа само срещу заплата. Те приемат работа за другарство, възможност за обучение или поради кариерното си ръководство.
Райън Блеър
Спомням си, че си мислех, че съм пропуснал забавлението и вълнението, след като напуснах корпоративния свят, за да работя у дома. Търсете другарство чрез работа в мрежа. Планирайте време за него; ако не го направите, никога няма да успеете.
Райън Блеър
Държавата майка изчезва. Изчезва и социалистическият батюшка господар, който се грижи за тебе, за вуйна ти, за чичо ти. Започнаха вече да изчезват и тези взаимоотношения между хората, характерни за социализма - някакво другарство, но докато се стигне до другарския съд. Човек започва да разчита на себе си. Това значи, че поемаш отговорност за всичко.
Владо Даверов
Повечето от светските ни познанства, другарства и др. приличат на приятелство, колкото задирянето прилича на любов.
Никола дьо Шамфор