Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Неопределеност"
Бъдещето ... е изпълнено с неопределеност и ... именно тази измамност на бъдещето ... е най-големият враг.
Тукидид
Войната е територия на случайността: само там на тази непозната, случайността, й се отрежда широк простор, защото никъде човешката дейност не се докосва до нея с всички свои страни, като на война; тя увеличава неопределеността на обстановката и нарушава хода на събитията.
Карл фон Клаузевиц
Аз обичам неопределеността Понеже живота е пълен с неопределеност. Нещата са пълни с неопределености, хората са пълни неопределености, съжденията са пълни неопределености. На мен ми харесва всичко това просто понеже е сурово.
Ейдриън Броуди
Принципът на неопределеността на Хайзенберг може също да бъде преформулиран, за да се каже, че е невъзможно едновременно да се измери енергията на частица и времевият интервал на нейното съществуване. От това следва, че ако разгледаме какво се случва в определена област на празно пространство в много малък интервал от време, ще има значителна несигурност относно енергията на това пространство. С други думи, енергията може да се роди от нищо!
Маркъс Чоун
Не мога да взема решение за бъдещето. Не умирам и не намирам спасение. Аз съм в състояние на неопределеност.
Стивън Калахан
Необходимо е да се допусне неопределеност в изкуството. Хаосът прониква малко - трябва да сте готови за това.
Сюзи Ходж
Най-лошото от всичко в живота е неопределеността: тя отнема волята от действията.
Васил Биков
Най-изморителното на войната е неопределеността.
Васил Биков
Книгите са пространства на неопределеност. Човек е изложен на риск, когато пропуска мислите на другите през него. Някои от тях се хващат за клоните ни и остават да висят на тях, растат с нас и по-късно се чувстват под формата на мисли, скрити в сандъци на тавана.
Ерик дьо Кермел