Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нарцисизъм"
Когато разглеждам нарцисизма през обектива на уязвимостта, виждам основаващия се на срам страх да бъдеш обикновен. Виждам страха никога да не се почувствам достатъчно необикновен, за да бъдем забелязани, да бъдем обичани, да принадлежим или да развием чувство за цел.
Брене Браун
Под нарцисизъм се разбира прекъсването на автентичния интерес към външния свят, но за сметка на интензивната преданост към себе си, към собствената група, клан, религия, нация, раса и други- със серия изопачавания на рационалното мислене. В основата си нуждата от нарцистично удовлетворение произхожда от необходимостта да се компенсира материалната и културна липса.
Ерих Фром
Писането поема риск и всъщност се бори с невидими и непобедими врагове. Те са свръх увереност, глупост, очакване и нарцисизъм.
Андреа Хирата
Вероятно никой не ми е помогнал повече с моя нарцисизъм от моето куче.
Такър Макс
Смелостта е импулсивна; това е нарцисизъм, смекчен с нихилизъм.
Айлет Уолдман
Склонен съм да подхождам към интервюта със същото чувство за предпазливост и сдържаност, както и към писането си. Тоест на практика няма. Когато ме попитаха какво направих от блогове като моя, блогове, написани от родители за техните деца, казах: "Блог като този е нарцисизъм в най-неприличния си разцвет".
Айлет Уолдман
Никога не подценявайте нарцисизма на писател.
Елия Казан
Имаше нещо трогателно, почти очарователно в тази комично преувеличена демонстрация на нарцисизъм.
Давид Фоенкинос
Живеем в исторически период, характеризиращ се с рязко несъответствие между интелектуалното развитие на човека... и неговото психично-емоционално развитие, което го е оставило все още в състояние на подчертан нарцисизъм с всичките му патологични симптоми.
Кристофър Лаш