Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Трапеза"
Има значителна морална разлика между човек, който извършва насилствено престъпление, и човек, който се опитва да премине граница незаконно, за да сложи храна на семейната трапеза. Такива мигранти може да нарушават нашите закони срещу незаконното влизане, но ако това е всичко, което правят, те са нарушители, а не престъпници. Те заслужават да се зачита тяхното достойнство.
Мадлин Олбрайт
Ако не изпитвате силни желания за проява на Божията слава, това не е защото сте пили дълбоко и сте доволни. Това е така, защото сте хапвали толкова дълго на трапезата на света. Душата ти е натъпкана с дребни неща и няма място за великите.
Джон Пайпър
Когато отида в ресторант за изискана трапеза, се вълнувам и очаквам да намеря предложения, за да събудя сетивата си.
Феран Адриа
Три неща заздравяват дружбата, - съвместната трапеза, съвместните тайни и взаимните подаръци.
Юлия Латинина
В средата на масата имаше буркан с консервиран зелен грах. Мизерна гледка, символ на празничната трапеза за бедните.
Гунар Столесен
Не знаех, че съм необходима част от трапезата ти. Със сигурност не трябваше да ме чакате. Не съм вилица.
Дженива Лий
Болестта за човека е всъщност милост Божия. И ако християнинът благодушно търпи своето болестно състояние и го приема като изпратено от Бога заради душевната му полза, то той върви по прекия път към рая. При леглото на болестта е вършитба: колкото повече са ударите, толкова повече зърна ще изпадат навън и толкова по-богат ще е урожаят. След това трябва зърното да мине под воденичния камък, брашното да бъде направено на тесто и да възкисне, после - във вид на хляб - да бъде сложено в пещта, и накрая - на Божията трапеза.
Теофан Затворник
Веднъж при Аристип дошъл софистът Поликсен и, виждайки го на богата трапеза в компанията на жени, започнал да го хока. Философът обаче му предложил: - А не можеш ли да останеш днеска с нас? След като Поликсен се съгласил, Аристип добавил: - И за какво недоволстваше? Явно не разкошът те притеснява, а разходите.
Аристип
Колкото и да изядеш на чужда трапеза, дълго няма да си сит.
Веселин Георгиев