Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разпит"
Малтретираха ме лошо. Носът е счупен при последния разпит. Моето време изтече. Не съм предатал. Изпълних дълга си като германец. Ако оцелееш, моля те, кажи на жена ми...
Вилхелм Канарис
Като общо правило разпитите без ясно определени законови граници са брутални. Особено когато имат императив да извлекат информация от пленник незабавно.
Малкълм Нанс
Никога не съм работил по разпити; Никога не съм виждал разпит и имам само мимолетни познания в литературата за разпитите. С тази квалификация моето мнение е, че целта на разпита е да се стигне до истината, а не да се стигне до това, което разпитващият иска да чуе.
Мартин Селигман
Като средство за извличане на информация по време на разпити, изтезанията са известни като ненадеждни, но като средство за тероризъм и контрол на населението, нищо не е толкова ефективно.
Наоми Клайн
Неспособността да се доверява на другия беше основен недостатък в характера му, наследен от неговия баща, той му бе предаден по кръвен път. Ако Лорна казва истината, естествено, че ще го мрази за разпита му, но как да бъде сигурен? Незнанието го побъркваше и изкарваше на бял свят чудовището в него.
Андрю Портър
Всичко изглежда съвсем различно от задната седалка на патрулка, когато ви водят на разпит във връзка с изчезването на детето ви.
Шари Лапена
На мястото на философията, която включва разработване на система от вярвания, основана на разпити и разсъждения, много от нашите съвременни лидери са възприели идеологията, която се основава на това, че система от вярвания е лишена от въпроси.
Дейвид Роткопф
Благодаря на всички за подкрепата! Благодаря и на колегите от полицията за професионалното отношение! Бях извикан да давам сведения по три сигнала. И трите са на база кой какво е чул от друг, който също е чул нещо. И то преди 12 години. Това е несериозен опит да ме сплашат и унижат. Така работят комунистическите служби на Рашков. ЦИК също беше впрегната да ме унижава вчера, но през нощта се усетиха, че ако ме оставят депутат, не могат да ме викат на разпит и си смениха позорно решението. За всичко това е отговорен Радев. Аз ще му простя, но народът и историята – не!
Бойко Борисов
За да се даде решителен отговор на тия хора, Хаджията постъпи по конституционно: свика неколцина от по-първите юнаци, обмислиха и обсъдиха въпроса и най-после решиха, да се каже на двамата, че трябва да мируват и да не се вдигат. ... Хаджията им съобщи решението на дружината и ги разпита за околните местности и за всичко друго, що можеше да ни интересува. Двамата българи оставиха хляба, що носеха със себе си, размениха здравите си цървули, навуща и пр. с нащи изпокъсани и изподрани, взеха си сбогом и си отидоха.
Хаджи Димитър