Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Балансиране"
Телата, които съдържат по-голямо количество вода, отколкото е необходимо за балансиране на другите елементи, бързо се развалят и губят своите качества и свойства.
Витрувий
Всички наши наказателни институции, включително затвори, закони, църковни изповедални и така нататък, са системи на илюзия. Редът на Вселената, безкрайната справедливост на Ин и Ян, естествено се грижи за всяко движение и компенсация. Не е нужно да измисляме произволни начини за балансиране с наказанията.
Мичио Куши
Икономичността означава правилното управление на материалите и обекта, както и пестеливото балансиране на разходите и здравия разум при изграждането на работите. ...архитектът не изисква неща, които не могат да бъдат намерени или готови без големи разходи. Например: не навсякъде има изобилие от пясък, чакъл, ела, чиста ела и мрамор... Където няма пясък, трябва да използваме видовете, изхвърлени от реките или от морето... и други проблеми, които трябва да решаваме по подобни начини.
Витрувий
Страхувам се, че съм малко технофоб - човек от деветнадесети век, хванат в двадесет и първи век. Но има една технология, която бих приветствал особено: устройство за автоматично балансиране на масите в ресторанта на четирите крака, така че да не се люлеят напред-назад.
Ленард Съскинд
Балансирането на настоящите желания спрямо бъдещето е наистина централният проблем на етиката.
Уолтър Липман
Може би смисълът на четенето на романи се криеше именно в балансирането на насладата от бягството от реалността със съзнанието за измислица, но аз така и не успявах да поддържам едновременно реалното и фантазното. Може би просто трябваше да си възрастен, за да осъществиш този изумително сложен акт на едновременно вярване и невярване.
Рийв Ларсън
Балансирането на илюстратор и автор може да бъде сложно, но аз бях илюстратор най-вече преди да напиша книгите си.
Тони ди Терлизи
Имам лесна склонност да се спъвам и падам, което не е хубаво при 84-годишен мъж, така че когато си мия зъбите, тогава правя упражнения за балансиране.
Уолтър Мишел
Нашето тяло не е просто балансиране на калориите вътре и калориите навън. По-скоро тялото ни е термостат.
Джейсън Фънг