Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Внимателност"
Най-добрият начин да уловите моменти е да обърнете внимание. Ето как ние култивираме внимателност. Внимателност означава да си буден. Това означава да знаете какво правите.
Джон Кабат-Зин
Аз съм молещ се атеист. Когато чуя сирена на линейка, моля за благословия за хората в беда, знаейки, че никой не слуша. Мисля, че това е просто навик на внимателност.
Джералдин Брукс
Ние, които сме се докоснали до войната, сме длъжни да донесем истината за войната на онези, които не са имали пряк опит с нея. Ние сме светлината на върха на свещта. Наистина е горещ, но има силата да свети и озарява. Ако практикуваме внимателност, ще знаем как да погледнем дълбоко в природата на войната и с нашата проницателност да събудим хората, така че заедно да избегнем повтарянето на едни и същи ужаси отново и отново.
Тик Нят Хан
Внимателността трябва да бъде ангажирана. След като има виждане, трябва да има и действие. Иначе каква е ползата от виждането?
Тик Нят Хан
Внимателността е като микроскоп; то не е нито нападателно, нито отбранително оръжие по отношение на микробите, които наблюдаваме чрез него. Функцията на микроскопа е просто да представи ясно какво има там.
Чогям Трунгпа
Всяка стъпка по пътя на Буда към щастието изисква практикуване на внимателност, докато не стане част от ежедневието ви.
Банте Хенепола Гунаратана
Внимателността никога не е срещала познание, което да не й харесва.
Даниъл Сийгъл
Просто казано, внимателността е осъзнаване от всеки момент на момента.
Джон Кабат-Зин
Друг начин да разгледаме медитацията е да разглеждаме самия процес на мислене като водопад, непрекъснато каскадиране на мисълта. В култивирането на внимателност ние излизаме отвъд или зад нашето мислене, по начина, по който може да намерите гледна точка в пещера или депресия в скала зад водопад. Все още виждаме и чуваме водата, но сме извън потока.
Джон Кабат-Зин