Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Неврология"
Неимоверно се интересувам да видя къде неврологията може да ни отведе при разбирането на тези сложности на човешкия мозък и как работи, но мисля, че може да има ограничения по отношение на това, което науката може да ни каже за това какво означава добро и зло така или иначе, и за какво са тези понятия?
Франсис Колинс
Обучен съм за психолог и мисля за всички човешки проблеми по отношение на психологията, неврологията, генетиката и еволюционната теория.
Хауърд Гарднър
Границата между неврологията и психиатрията става все по-размита и е само въпрос на време психиатрията да се превърне в още един клон на неврологията.
Вилаянур Рамачандран
Съждението, изглежда, се явява една от най-първите от висшите функции на съзнанието, но в класическата неврология то се игнорира или невярно интерпретира.
Оливър Сакс
Не се съмнявам, че обяснението за съзнанието ще възникне от безмилостно научното описание на психологията и неврологията, но все пак не е ли добре, че Вселената е такава, че е породила съзнателни същества като вас и мен?
Пол Блум
Той лежеше там, защото нямаше място в онкологията. В неврологията винаги има място. Неврологичните пациенти умират бързо и отстъпват жизнено пространство на следващата група страдащи, чийто ред е да умрат.
Светислав Басара
Пациентите се познават само с инициалите им, техните определящи характеристики се губят, животите им остават неспоменати. Предметът на неврологията - собственикът на въпросния мозък - до голяма степен е станал несъществен за науката, която ги заобикаля.
Хелън Томсън
Обичам физиката от малкък, но също така се интересувах от всякакви големи въпроси, от философия до еволюция и неврология. И общото между тези полета е, че всички те имат за цел да уловят определени аспекти на една и съща основна вселена.
Шон Карол
Особено важно е мениджърите да знаят за невропластичността - най-голямото откритие в неврологията през последните 20 години. То се отнася до факта, че мозъкът е забележително пластичен. Той може да расте и да се променя към по-добро през целия живот. Всъщност "пластичността" означава способността на мозъка да расте и да се променя през целия живот.
Едуард Халоуел