Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Китка"
И преди бях писал лични есета, но никога в такъв мащаб - никога толкова често и с такава, ъ-ъ, честност. (Ако под честност имам предвид нарязване на китките и кръвоизливи по целия екран на компютъра).
Айлет Уолдман
Майка ми казва, че болката се крие във всеки, когото видите. Тя казва, че се опитайте да си го представите като големи китки цветя, които всички носят със себе си. Помислете за болката си като за голям букет червени рози, красива колие от тръни. Всеки има такова.
Франческа Лия Блок
Пред огледалото, с меко, бързо и достойно движение, той отвори великолепния превключвател, наследство на арабския Садо. Той изгледа за малко младостта си пред огледалото и спусна острието към китките си!
Метин Качан
В края на 19 век се смяташе, че талията трябва да бъде два пъти по-голяма от обиколката на шията, която от своя страна трябва да бъде два пъти по-голяма от обиколката на китката.
Мими Спенсър
Тя докосна здравите гънки на кожата около врата, китките и бедрата на бебето, тъмните бръчки, плачещи за живот, направени в челото му, и си помисли как хората започват с бръчки и завършват с бръчки, врастват в кожата си и след това живеят, за да растат отново от него.
Шанън Хейл
Той има зелени очи, ангелско лице и дълги, подобни на пианист пръсти с матови, добре поддържани нокти. Андрогинните черти на лицето са подчертани от дълга коса, вързана на възел. На китките има кожени гривни с различни цветове и дебелина, а на лявата ръка златен пръстен с камък, подобен на кехлибарени отблясъци.
Камила Гребе
Тя беше хвърляна в затвора пет пъти като суфражетка; тя все още имаше белезите от белезници по китките си.
Лиса Еванс
Страшна сила е събрана в ръцете на любим мъж. Гледаш в хипноза тая едроставеста китка с тревожещи космици по кожата. Сякаш тия снопчета влакна са излъчители на гравитация. Някаква древна закана напира от ъгловите линии на кокалчетата. Широката твърда длан таи гореща ласка и плясък на камшик. Дългите, чувствителни пръсти умеят да те докосват и да четат всяка гънка на кожата ти като азбука за слепи. Могат цяла да те прочетат. Да изтрият като магнетофонна лента всякакъв спомен от друго докосване по тебе. Могат да те моделират и да изваят една богиня от тебе. Но в същото време – и да те подчинят, да те превият, прекършат, да те смажат. Страх и нежност, закрила и угроза внушават мъжките ръце. От тая длан извира животът за тебе, от нея може да те удари гръм и да те овъгли до корена. Каквото и да бъде, нека да е от неговата ръка! От ничия друга, само от неговата!
Блага Димитрова
Това е навик. Не, не съм левичар. Обичам да ги мотая около китката си. Но тази корона, ако е на лявата ръка, тогава тя е просто обърната към ръката и се трие през цялото време ... Боли ... Това е цялата тайна, тук няма нищо особено.
Владимир Путин