Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гуша"
До гуша ми дойде от тази война. Приказките за нейната слава са глупости. Само онзи, които не е изстрелял и един изстрел и не е чувал виковете и стенанията на ранените, крещи до бога, че иска кръв, мъст и опустошение. Войната е ад.
Уилям Шърман
До гуша ми дойде от влюбени жени. Жените, които те мразят са много по-интересни!
Оскар Уайлд
Въпреки обичая на повечето бащи по онова време - додето обядват, да държат прави децата си, уж да ги научат на почит към старите - Марко винаги туряше своите на софрата. Също и кога имаше гости, той викаше синовете си да присъствуват. "Нека да добиват господарски нрави - обясняваше той, - а не да се дивят и гушат пред хората като Анко Разпопчето." Анко Разпопчето се спряпаше от срам, колчем срещнеше човек в панталони от черно сукно.
Иван Вазов
Пубертетът е състояние, когато ти се ще да стиснеш света за гушата, но вместо това си стискаш пъпките.
Слави Трифонов
Идва ми до гуша от прищевките на звездите. Когато видят новата ми колекция, всичките охкат и ахкат колко е фантастична. А с наближаването на церемонията за оскарите, изведнъж се оказва, че това било дълго, онова пък било прекалено късо... И всички корекции трябва да се правят в последния момент.
Джорджо Армани
По всеобщо мнение аз живея в измислен свят. Но аз в крайна сметка съм си го измислил сам и той ми харесва, макар и не винаги. А на тебе твоята фантазия ти е дошла до гуша.
Маргарет Атууд
Като не може да те стисне за гушата, ти стиска ръката.
Веселин Георгиев
Този кръг, порочният кръг на битието, ме е стиснал за гушата!
Венедикт Ерофеев
Литераторите и особено поетите са като пауните, на които скъпернически подхвърлят дребни зрънца и клетките им и понякога ги измъкват оттам, за да ги накарат да разтворят опашките си. Докато петлите, кокошките, патиците и пуйките свободно се разхождат из птичия двой ре преспокойно пълня гушите си.
Никола дьо Шамфор