Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Инвалид"
Едва ли някой някога иска да бъде някой друг. Колкото и да се чувства инвалид или нещастен, той не би сменил местата си с други по-щастливи смъртни.
Гордън Олпорт
Връзката не е предназначена да бъде свързване в бедрото на двама емоционални инвалиди. Целта на една връзка не е двама непълни хора да станат едно, а по-скоро двама пълноценни души да се съединят заедно за по-голямата слава на Бог.
Мариам Уилямсън
Предпочитам да съм инвалид и да имам любовта ти за всеки един миг, отколкото да живея такъв, какъвто съм, без никога да я имам.
Рейчъл Хоторн
Нуждата от движение е подобна на пристрастяването към хероин. Пространството не ви оставя на мира. Никога няма да каже: ами тоя падна, стига ме тъпчат, остави го, нека си почине. Не! Вместо да стане нищожно за инвалида, пространството непрекъснато му се натрапва, показва привидната си широчина и въпреки това, парадоксално, започва да стяга обръча около теб. След време поне ще разбереш какво си намислил. Същото важи и за олимпийския победител в спринта на 100 метра, и за човека в инвалидната количка, и за морската краставица.
Светислав Басара
Харесва ви под дърветата през есента, защото всичко е наполовина мъртво. Вятърът се движи като инвалид сред листата и повтаря думи без заплаха.
Уолъс Стивънс
Детето не страда от това, че е инвалид - страданието пада върху делата на онези възрастни, които ги гледат.
Алан Маршал
Разпространението на усъвършенствани имплантируеми технологии вероятно ще бъде също толкова безмилостно демократично, колкото и заболяванията, които е предназначено да лекува. Това означава, че някой ден скоро може да имаме нов клас много умни, много бързи хора - вчерашни инвалиди и възрастни хора.
Даниел Х. Уилсън
Те бяха умни и начетени момчета. Те не са пили алкохол, не са пушили и са бягали поне десет километра всяка сутрин. И все пак те бяха абсолютно инвалиди. Защото омразата е изсмукала напълно мозъка на тези момчета.
Иля Стогоff
Когато победим в световен мащаб, ние, така ми се ще, да направим от злато обществени места за отхождение (обществени тоалетни) на улиците на няколко от най-големите градове в света. Това би било "най-справедливата" и нагледно-назидателна употреба на златото за тези поколения, които не са забравили, как заради златото за загинали десет милиона човека и щое тридесет милиона са останали инвалиди във "великата освободителна" война 1914-1918 г....
Владимир Ленин