Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разногласие"
Още от началото младоженците следва да се предпазват от разногласия и нападки, виждайки как неотдавна залепените гърнета се разпадат лесно при най-малък тласък; а след време, когато местата на съединяване станат здрави, нито огън, нито желязо няма да им повлияят.
Плутарх
Ако погледнете всички сериозни учени в света, няма голямо разногласие по основите на това... би било абсолютна лудост да действате така, сякаш не се случват промени в климата.
Николас Стърн
Живеем в период, в който политическите разногласия рутинно се предават на съдилищата. Всеки път, когато смятате, че президентът греши, може да извикате, че е нарушил Конституцията - и да поискате от федералните съдии да се произнесат съответно.
Кас Сънстейн
Със сигурност ще има разногласия по отношение на търговията, отчасти поради самата сила на икономическите резултати на Китай.
Тони Блеър
Мениджърът трябва да бъде сигурен, че всички подчинени му мениджъри "пеят в хор". Това не значи да се потушава индивидуалната инициатива, а да се постига съгласие относно общата цел и да се преодоляват всякакви лични недоразумения или разногласия.
Алън Акселрод
Тази дълбока тишина има своя собствена мелодия, непозната сладост сред суровите разногласия на звуците на света.
Пол Брънтън
Разногласието не винаги е лошо нещо.
Робин Йънг
Има толкова разногласия относно инвестирането и това е така, защото никой наистина не знае.
Робърт Шилър
Когато бях на 16 започнах да водя дневник, в който записвах разногласията си с известните философи. Не настоявах, че те грешат, че аз съм прав и трябва да надделея. Просто се съгласявах и несъгласявах с тях. Мислех, че има голяма степен на вероятност аз да съм прав, а някои други мислители грешат. Но не бях позитивен за това.
Албърт Елис