Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бунтовница"
Интелектуалците са бунтовници, но не и революционери.
Сесар Валйехо
Тук, в Америка, ние сме произлезли от кръвта и духа на революционери и бунтовници - мъже и жени, които са се осмелили да не се съгласят с възприетата доктрина. Като техни наследници ние никога не бива да бъркаме честното несъгласие с нелоялния саботаж.
Дуайт Айзенхауер
Хакерите в Беркли обичали да се смятат за бунтовници срещу бездушни корпоративни империи.
Ерик Реймънд
Всички монарси са тирани в политиката, всички индивиди са бунтовници в душите.
Едмънд Бърк
В началото, преди пристигането на белите мъже, се бях считал за неутрален. Не исках нито една страна да спечели, нито армията, нито бунтовниците. Както се оказа, и двете страни загубиха.
В. С. Найпол
От съществено значение за имиджа на консерваторите е идеята, че те са врагове на установената ортодоксалност, бунтовници срещу догматичната политическа коректност, която преобладава в левицата.
Джейкъб Уайсбърг
И все пак аз съществувам с надеждата, че тези мемоари ... могат да намерят пътя си до умовете на човечеството в някакво измерение и могат да предизвикат раса от бунтовници, които ще откажат да бъдат ограничени до ограничено измерение.
Едуин А. Абът
Историите от Писанието не ухажват нашата благосклонност, както и Омир, не ни ласкаят, че могат да ни угодят и да ни очароват - те се стремят да ни подчинят и ако ние откажем да бъдем подложени, сме бунтовници.
Ерих Ауербах
Не би ли било смешно, ако петролните бунтовници свиреха U2 в лагерите си в джунглата, а правителствените войници свиреха U2 в камионите си. Мисля, че всички убиваха всички останали и слушаха една и съща музика... Това е добър трик за този свят, Сара. Никой не се харесва, но всички харесват U2.
Крис Клийв