Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Покорство"
От многото знаменити мъже, които са ме обичали, нито един - подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото в жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа.
Джина Лолобриджида
Моят ментор продължи: Безкористността не означава да се откажем от преследването на приключенски цели, а по-скоро да се привържем към трансцедентални цели. Действителната безкористност означава, че трябва да имаме истински достъп до смирение и покорство. Това може да бъде много страшно, защото обикновено идентифицираме смирението и покорството с ниското самочувствие.
Бхакти Тиртха Свами
Нито бунт, нито покорство.
Михаил Зигар
... силата на войската - в порядките, в покорството, в сдържаността.
Рафаело Джованьоли
Дай Боже, ако трябва да имаме две очи, те да бъдат и двете ясни, едното око на вяра, изцяло насочено към Христос, другото око на покорство, еднакво и изцяло насочено към една и съща цел!
Чарлс Х. Спърджън
Любовта към Бога е покорство; любовта към Бога е святост. Да обичаш Бога и да обичаш човека означава да бъдеш съобразен с образа на Христос и това е спасението.
Чарлс Х. Спърджън
Бог иска да ходим в послушание - не в победа. Покорството е ориентирано към Бог; победата е ориентирана към себе си.
Джери Бриджис
Амстердам е построен на риск и сега копнее за стабилен, премерен живот и пази комфорта на богатството с тъпо покорство.
Джеси Бъртън
Социалните принципи на християнството превъзнасят страхливостта, презрението към самия себе си, самоунижението, смирението, покорството, с една дума – всички качества на робите, но пролетариатът не желае с него да се отнасят като с роби; за пролетариата смелостта, съзнанието на собственото достойнство, чувството за гордост и независимост са по-важни и от хляба.
Карл Маркс