Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нотка"
Архитектът също трябва да разбира музиката, за да може да има познания по каноничната и математическа теория и освен това да може да настройва балистите, катапултите и скорпионите на правилния тон. Защото отдясно и отляво в гредите са дупките в рамките, през които струните от усукани сухожилия се опъват с помощта на брашпили и пръти, и тези струни не трябва да се затягат и закрепват, докато не дадат същата правилна нотка на ухото на квалифицирания работник.
Витрувий
На този принцип на подреждане, гласът, произнасян от сцената като от център, и разпространяващ се и удрящ се в кухините на различните съдове, когато влиза в контакт с тях, ще се увеличи в чистота на звука и ще събуди хармонична нотка в унисон със себе си.
Витрувий
Независимо от това, имам ли уважение към хората, които вярват в отвъдното? Да, разбира се. Бих могъл да добавя, може би дори нотка на завист също, заради утехата.
Стъдс Търкъл
Точно тогава телефонът ми започна да звъни. Пръстенът трябва да е бил повреден и от водата, така че сега имаше висока, остра нотка - нещо от звука, който си представям, че русалката би могла да издаде, ако я удариш в лицето.
Маурийн Джонсън
По-старите книги бяха доста лекомислени. Но мисля, че повечето от романите ми завършват с дълбока нотка на песимизъм. Сянката сякаш се затваря. Крайният извод не е, че животът е прекрасен и всичко е светло и весело в градината.
Рут Прауър Джабвала
Чувствам, че един ден от всичко това ще излезе автентична нова истина, истина топла и интимна, способна да ме обобщи ясно, като име, и да удари една изцяло нова, уникална нотка в мен, и тя ще бъде смисъла на живота ми...
Макс Блехер
Докато тя стоеше до мен в огледалото, в далечното й изражение имаше нотка на тъга, трепереща и далечна, проблясък на лунна светлина на дъното на дълбок, дълбок кладенец.
Маргарет Роджърсън
Нашата целувка беше в началото. Не че целувката беше лоша, но беше просто препинателна нотка в дългия ни разговор, забележка в скоби, направена, за да се уверим един на друг в дълбоко чувствано съгласие, взаимно предложение за приятелство, което е много повече рядко от сексуалната страст или дори любовта.
Никол Краус
... тази заблудена малка мисъл пусна в него някакво ехо от миналото, една самотна трепереща нотка, чийто звук се издигаше все по-високо в гърдите му, събуждайки нечленоразделни копнежи и неотделима от тях пронизителна, непозната скръб.
Олга Грушина