Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Величество"
Мълчанието не е само тайна, Ваше Величество. Това е мъка и е срам.
Мелина Маркета
След като Негово Величество беше обезглавен, парламентът в продължение на няколко години не направи нищо нито за обществения мир, нито за спокойствието на нацията, нито за установяването на религията, както бяха обещали по-рано.
Уилям Лили
Той има своята добра и лоша страна. Много тъмно наистина е неговото величество, когато иска да бъде. Когато беше малък, той направи избор, както прави едно дърво, когато реши да расте по един или друг начин. Порасна голям и зелен, докато не засенчи цялата гора, но повечето му клони са изкривени.
Нанси Фармър
На котката подобава само едно име - Ваше величество.
Хелън Гърли Браун
Не знам откъде бяха измъкнали този царствен пуяк. Може би са си го изписали от Ещорил, а нищо чудно и да са го докарали от Балканите. Както обичаше да казва един от моите професори по история, светът е пълен с безработни величества, които си търсят препитание.
Робърт Хайнлайн
Не нам, господа офицери, не Вам, Ваше Величество, а на обикновения български войник се дължат чутовните победи.
Борис Дрангов
Но винаги съм се чудил как е възможно! В началото на мандата си Негово величество работеше от 6.30 ч сутринта до 11 ч вечерта. Не може да изяде един сандвич. Освен да бъде министър-председател той – заради елемента на абнегация – трябваше да изслуша всеки. Беше ужасно. Две години – един след друг той изслушваше всеки, който е поискал да се срещне с него. Никъде другаде един политически лидер не би направил такова нещо.
Константин Иванов
Госпожа Д'Еспарбес била в леглото на Луи XV. Кралят я укорил: "Ти си спала с всичките ми поданици." - "Ах, сир!" - "С херцог дьо Шоазьол." - "Но той е толкова влиятелен." - "С маршал Дьо Ришельо." - "Той е толкова умен." - "С Манвил." - "Той има такива хубави крака." - "Браво. А какво ще кажеш за херцог Д'Омон, който няма нито едно от тези качества?" - "Ах, сир, той е толкова привързан към Ваше величество."
Никола дьо Шамфор
Маршал Дьо Вилар бил пристрастен към виното дори в старостта си. Като отишъл в Италия, за да оглави армията във войната от 1734 г. той се представил на краля на Сардиния, но бил толкова пиян, че не успял да запази равновесие и паднал. Не изгубил обаче самообладание и казал: "Ваше величество, аз съм в краката ви."
Никола дьо Шамфор