Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Острота"
Младите господа с литературни стремежи обикновено започват ново университетско списание, което за остроумие и острота е предназначено да засенчи всички подобни предишни усилия и аз не бях изключение по въпроса за този популярен гамбит.
Е. Ф. Бенсън
Ако правите нещо твърде дълго, започва да му липсва остротата, започва да става прекалено лесно.
Джулия Ормънд
Сатирата е като бръснач: с времето губи остротата си.
Константин Мелихан
Мисля, че можете да получите някаква интензивност и острота, предлагайки девет истории в книга. Конкуриращи се версии на нещата.
Колм Тойбин
...Въпреки че, както показва латинският глагол да обучавам, възпитавам, не става въпрос за поставяне на нещо, а за извличане, ако е там за начало... Искам всички мои ученици и всички мои танцьорите да осъзнаят остротата на живота в този момент. Бих искал да почувствам, че по някакъв начин съм им дал сам дарба.
Марта Греъм
Живота получава особена острота, когато виси на косъм. Човекът по природа е играч, а живота е най-голямото залагане. Колкото по-голям е риска, толкова по-остро е усещането.
Джек Лондон
По-добре да загубиш приятел, отколкото остротата на думите.
Квинтилиан
Още в университета професорът му беше казал, че неговият интелект е твърд като елмаз. Тогава това го поласка. Сега той се замисли над природата на елмазите. Въпреки блясъка, остротата и способността да режат стъкло, те сияят само с отразена светлина. А в тъмнина не струват нищо.
Маргарет Атууд
Никога не свиквайте с този, когото обичате. Навикът притъпява остротата на възприятието.
Ричард Леймън