Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Случка"
Всички хора, всички случки в живота ти присъстват в него, защото си ги привлякъл ти. Твоя работа е да решиш какво ще правиш с тях.
Ричард Бах
Нещастните случаи са много странни случки. Те обичайно се случват съвършено случайно.
Алън Милн
Всеки роман разказва някаква история, но животът не е история, а по-скоро е безформена купчина случки.
Дорис Лесинг
Началото на случките, преживени от мен в миналото, е ясно, краят им също е изживян, те вече не могат да бъдат променени. Но докато ги разказвам, през мен преминава едно чувство, като че ли краят на случките, преживени в миналото, може да бъде променен и аз съм можел да го променя... Никога ли не ви е обхващало подобно чувство?"
Азиз Несин
Мисля, че научаваш много за една държава от нейното изкуство. За мен това е част от драмата на живота. Учи ви, че има места, моменти и случки в други култури, които наистина имат собствен живот.
Майкъл Палин
Този свят е най-добрият ви учител. Във всичко има поука. Във всяко преживяване има поука. Научете го и станете мъдри. Всеки провал е стъпало към успеха. Всяка трудност или разочарование е изпитание за вашата вяра. Всяка неприятна случка или изкушение е изпитание за вашата вътрешна сила. Следователно нула отчаяние. Марш напред герой!
Свами Шивананда
Откровението, до което стигнахме, е, че можем да се доверим на спомените си за минало с по-ниска, а не по-висока ентропия, само ако големият взрив - процесът, събитието или случката, която създаде Вселената - започна от Вселената в извънредно специално, силно подредено състояние с ниска ентропия.
Брайън Грийн
След като научил, че в Санкт Петербург обществеността се интересува от малоруски теми, той моли майка си да изпрати описание на празненствата, сватбите, обичаите, обичаите, националното облекло, пословиците, поговорките, смешните анекдоти и различни случки от живота.
Зинаида Агеева
Помнеше го, но по онзи начин, по който помним случки от детството си - отчасти истински спомени, отчасти спомен за спомена.
Нийл Геймън