Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самоубийца"
Възхищавам се само на два типа хора: потенциално лудите и потенциалните самоубийци.
Емил Чоран
През целия си живот съм се възхищавал на самоубийците. Винаги съм смятал, че са по-добри от мен във всяко отношение.
Томас Бернхард
Традиционните мюсюлмани стоят в подножието на стълбата и живеят с вина, че всъщност не практикуват исляма. На върха са фундаменталисти, тези, които виждате в новините, убиващи жени и деца за слава на бога на Корана. Умерените са някъде по средата. Умереният мюсюлманин всъщност е по-опасен от фундаменталист обаче, защото изглежда безобиден и никога не можете да разберете кога е направил следващата стъпка към върха. Повечето атентатори самоубийци са започнали като умерени.
Мосаб Хасан Юсуф
Щастие е, че не работя в телефон на доверието за самоубийци. Чувствам се толкова зле в сърцето си, че бих казал на всички да стрелят за здраве!
Фани Флаг
Самоубийците, каза той, не могат да избягат от отговорност за това, което са направили: те са обречени да се върнат, за да продължат живота от момента, в който е насилствено прекъснат, и дори да приемат нови страдания заради страхливостта си.
Алджернън Блекууд
Има два вида смелост: смелостта, която държи нещата заедно и смелостта, която ги изхвърля. Първият е по-често срещан; това е циментът на цивилизацията; това е на Луси. Второто е смелостта на пияници, самоубийци и мистици.
Дъглас Гловър
Мисля, че кибертерористичната атака е преувеличена, въпреки че заплахата съществува. Мисля, че Ал Кайда и други групи се интересуват повече от символичния тероризъм, като това, което направиха със Световния търговски център - атентатори самоубийци или нещо, което наистина има ефект и има значение за хората.
Кевин Митник
И все пак това, което трябва да порази всеки читател от двадесет и първи век, който следи хода на лятната криза от 1914, е неговата сурова модерност. Започна с отряд самоубийци и кавалкада от автомобили. Зад възмущението в Сараево стои една откровена терористична организация с култ към жертвата, смъртта и отмъщението; но тази организация беше екстериториална, без ясно географско или политическо местоположение; той беше разпръснат в клетки отвъд политическите граници, беше неотчетен, връзките му с всяко суверенно правителство бяха косвени, скрити и със сигурност много трудни за разпознаване извън организацията.
Кристофър Кларк
- Непременно ли трябва да изпитвате самоуважение? - Разбира се. Нали съм човек. Само животните и самоубийците не изпитват самоуважение.
Ерих Мария Ремарк