Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грация"
Нито пролетната, нито лятната красота няма такава грация, каквато съм виждал в едно есенно лице.
Джон Дън
Искам, разбира се, мир, грация и красота. Как правиш това? Вие работите за това.
Стъдс Търкъл
Писането трябва да бъде приключение, обвито в мистерия и несигурност, благословено с невероятна грация. На теория, разбира се.
Сид Фийлд
За да постигне успех, актрисата трябва да притежава фигурата на Венера, ума на Миневра, грацията на Терпсихора и кожата на носорог.
Етел Баримор
Библиотеките са резервоари на сила, грация и остроумие, напомняния за ред, спокойствие и приемственост, езера на умствената енергия, нито топли, нито студени, светли или тъмни... Във всяка библиотека по света съм си у дома, безсъзнателен, все още и погълнат.
Джърмейн Гриър
Драмата се изви от мощта на собствената си грация, като водопад, потъващ в горски басейн. Под думите водното разнообразие от звуци, тишини и ужасяващи мистерии биеха в пулса ми, в приливите и отливите на музиката. Аз не бях композиторът, а просто проводникът, докато това ново творение се излива от мен, носейки се като перце върху Божия дъх.
Мери Шарат
Грацията на жените дава по-голям ефект, от красотата.
Уилям Хазлит
Повечето хора приемат, че музата е създание с перфектна красота, уравновесеност и грация. Като съществата от гръцката митология. Грешат. Всъщност трябва да има подчертано отсъствие на съвършенство в една муза - зейнала дупка между това, което е тя и това, което може да бъде. Идеалната муза е жена, чиито груби ръбове и противоречия ви карат да попълните празните места в нейния характер. Тя е дразнител за творчеството ви. Забележителна възможност, която чака да бъде формирана.
Катлийн Тесаро
Родителите приемат остаряването си с най-добрата грация, която могат да съберат... те правят всичко възможно, за да улеснят по-младото поколение да надмине по-старото, като в същото време се страхуват от отхвърлянето, което следва.
Кристофър Лаш