Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фрустрация"
Перфектната любов е най-красивата от всички фрустрации, защото е повече отколкото може да изрази.
Чарли Чаплин
Човек се стреми да намери смисъл и усеща фрустрация или вакуум, ако този стремеж остане нереализиран.
Виктор Франкъл
Липсата на яснота създава хаос и фрустрация. Тези емоции са отрова за всяка жива цел.
Стив Мараболи
Гневът, очевидно, винаги предшества чувството на разочарование, утешението идва във вследствие на чувството на отхвърленост, ожесточената агресия е немислима без предшестващо чувство на фрустрация. Който неудържимо се хвали, у него не всичко е наред с увереността в себе си.
Макс Люшер
Има случаи в живота, когато бедствията не са причинени от най-непосредствените или очевидни причини, а от фрустрациите, които са вградени в душата.
Мария Дуеняс
Героят на Мигел Сихуко не съм аз. Исках той да представя моите собствени страхове, фрустрации и вина, моите собствени най-лоши тенденции и оптимистичните ми очаквания. Той е предупредителна приказка за мен. Но той е и изследване на най-мрачните неща, които ме преследват като човек.
Мигел Сихуко
Ако единственото време, в което детето изглежда така, сякаш има биполярно разстройство, е когато е разочаровано, това не е биполярно разстройство; това е учебно затруднение в областта на гъвкавостта и толерантността към фрустрация.
Рос Грийн
Един източник на фрустрация на работното място е несъответствието между това, което хората трябва да правят, и това, което могат да направят.
Даниъл Пинк
Фрустрацията е интересно емоционално състояние, тъй като има тенденция да изважда най-лошото от този, който е разочарован.
Даниъл Хандлър