Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свиване"
Аз съм на седемдесет и пет години. Моята душа лежи пред мен. Тя вече се износи от свиване. Свиване на душата от смъртта на приятелите. Война. Спорове. Грешки. Обиди. Кино. И старост, която все пак дойде.
Виктор Шкловски
Пазарът на петрол е особено чувствителен дори към намек за разширяване или свиване на предлагането.
Джеймс Суровецки
Така организмът се подготвя за спонтанно приемане на предлаганото. Доколкото по-голямата свобода включва по-скоро свиване, отколкото разширяване и развитие на инстинктивните потребности, тя работи по-скоро за, отколкото против статуквото на общата репресия - може да се говори за "институционализирана десублимация". Последното изглежда е жизненоважен фактор в създаването на авторитарната личност на нашето време.
Херберт Маркузе
Когато реагираме на животозастрашаваща ситуация, свръхвъзбуждането първоначално е придружено от свиване на телата и стесняване на възприятията. Нервната ни система действа, за да гарантира, че всички наши усилия могат да бъдат максимално фокусирани върху заплахата...
Питър Левин
Картинка. До такава степен ни е вградено това. Че двете дъги или кръгчета на нарисувани гърди могат да събудят спомен, температура, промяна, свиване на корема, тръпка в слабините. Сгъвам го. Преглъщам наполовина, не помръдвам за миг, дишам.
Питър Хелър
В самия център на нашето същество е ритмичното движение, циклично разширяване и свиване, което е както в нашето тяло, така и извън него, което е както в нашия ум, така и в нашето тяло, което е и в нашето съзнание, а не в него.
Андрю Уейл
Тънкостта на вашето визуално внимание. Можеш да ме предупредиш или да смениш темата със свиване на ириса.
Форест Гандър
Израстването е трудно. Странно е, че дори когато сме спрели да растем физически, изглежда, че трябва да продължим да нарастваме емоционално, което включва както разширяване, така и свиване, тъй като някои части от нас се развиват, а други трябва да се оставят да изчезнат... Твърдостта никога не работи; в крайна сметка сме с грешен размер за нашия свят.
Джанет Уинтерсън
Намерих изолацията на този емигрантски живот за патетична. Дори след години живот в Париж моята кръстница Санди не беше по-различна. Тя щеше да отклони предложенията ми да общува с парижани. - Не говоря френски! 0 би казала тя със свиване на рамене. - Те не се интересуват от никой, който не говори техния език.
Кейт Бетс