Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Окоп"
Войната означава борба. Работата на войника е да се бори. Армиите не се свикват, за да копаят окопи, да нахвърлят защитни укрепления, да живеят в лагер, а да намерят врага, да го ударят, да нападнат страната му и да му нанесат всички възможни щети за възможно най-кратко време. Това означава масово унищожение на имущество и животи, докато трае кампанията. Но същата война по необходимост ще има кратка продължителност и в крайна сметка ще спаси много животи и много имущество. Да се движи бързо, да се удря енергично и да се доставят всички плодове на победата – това е тайната на успешната война.
Стоунуол Джаксън
Хората растат, трябва да се рият по-дълбоки окопи.
Аркадий Давидович
Когато се движите, неприятелят не може да ви уцели. Когато копаете окоп, вие копаете могилата си.
Джордж Патън
Няма да копаем окопи и да чакаме врага да дойде и да стреля по нас. Ние първи ще започнем да стреляме срещу неприятеля.
Джордж Патън
Мръсотията от окопите не винаги се измиваше, сигурен съм.
Себастиан Бари
Нейната веселост беше хуморът на войниците, които се шегуваха в окопите.
Д. М. Томас
Над окопа нощем сияят много звезди. От тях възникват много мисли. Иска ми се да бях там горе и да гледам надолу. Понякога се питам: какво мисли врагът? Той гледа ли към звездите? Може би, гледайки ги, би разбрал, че тази война е безсмислена и трябва да бъде спряна.
Давиде Кали
В морето има по-малко мистерия, отколкото в сладка вода. Ако погледнете телевизията, има много документални филми за китове, за коралови рифове, дълбоките океански окопи. Има много неща. Но щом потърсите нещо за прясна вода, информацията е много схематична.
Джереми Уейд
Не, извинете, господине, всеки, който влезе в предните окопи, за да се бори за свобода, е последният глупак, този, който го изпрати там, е последният лъжец.
Долтън Тръмбо