Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Юни"
Много хора полудяват през януари. Не толкова, колкото през май, разбира се. Нито юни. Но януари е третият ви най-често срещан месец за лудост.
Карън Джой Фаулър
Живея живот, много подобен на моите герои, тъй като живея пълноценна лятна фантазия от юни до септември. Ходя на плаж и работя там всеки ден.
Елин Хилдебранд
Как може човек да си провали лятото? Като се влюби през юни.
Фредерик Бегбеде
Моето любимо време от годината е юни, началото на лятото. Когато все още всичко е напред. Така и трябва да се живее и да не се обръщаш. И да вярваш, че напред е цяло лято, а отзад е цяла зима.
Наталия Андреева
Според документалните данни, с които разполагах, 205 германски дивизии на 22 юни 1941 г. са разпределени както следва: 38 дивизии са на запад; 12 дивизии в Норвегия; 1 дивизия в Дания; 7 дивизии в Балкана; 2 дивизии в Либия; 145 дивизии могат да бъдат използвани за източната кампания.
Хайнц Гудериан
Опитът за създаване на конституционна държава от СССР, който Сталин предприема в последните години от живота си, се проваля. След 26 юни 1953 г. в страната се установява партийна диктатура, която скоро се изражда в олигархия, където върхът на партийния апарат играе ролята на олигарси. По-нататък знаем.
Елена Прудникова
"Ползвал съм охрана на НСО. Не съм се притеснявал, тъй като във всеки случай си слагаш главата в торбата." - относно скандала със следене на политици от Национална служба за охрана, 28 юни, Коритаров live.
Николай Свинаров
"Мисля, че имаше слабости в организацията, начинът, по който беше направено - демонстративно. Охраната на този свидетел като на президент на САЩ определено прави лошо впечатление" - по повод скандала охраната на Младен Михалев-Маджо и полицейското насилие над журналист тогава, 17 юни, zaGrada.bg.
Сергей Станишев
"От прегръдката на двама мъртъвци не се ражда жив човек. В природата, както и в политиката, празно няма. Животът сам ще роди новата партия." - коментира пред в. "Труд" дали бъдещето на новата десница минава през обединението на СДС и ДСБ; юни 2007.
Стефан Неделчев Цанев