Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разврат"
Който пие, той е застанал на пътя на разврата.
Джефри Чосър
На мен ми е дадено да живея възвишен живот. А аз умирам в леност, разврат и мечтания.
Даниил Хармс
Да апелираш към чудо е да се разврати волята.
Зинаида Гипиус
Любовта е дар небесен, за когото следва да мечтаят само най-съвършените души и най-прекрасното въображение. Горещите наслаждения се укротяват от брака, небесният дар се изгубва под влияние на грубия и безвкусен разврат, а изгодата го превръща в стока.
Клод Адриан Хелвеций
Любовта прави открития, разврата - изобретения.
Хуго Щайнхаус
Вече вече не се гледам с разврат или любов.
Гуендолин Брукс
Две неща бързо довършват човек: глупост и разврат. Някои загубиха живота си, защото не можаха да го запазят, а други, защото не искаха.
Балтазар Грасиан
Уморих се от литературата: само мълчанието ме утешава. Ако продължа да пиша, това е защото нямам какво повече да постигна на този свят, освен да чакам смъртта. Търсене на думата в мрака. Всеки малък успех ме нахлува и ме поставя пред всички. Копнея да се въртя в калта. Едва мога да контролирам нуждата си от самоунижение, жаждата си за разврат и разврат. Грехът ме изкушава, забранените удоволствия ме примамват. Искам да бъда и прасе, и кокошка, след което да ги убия и да пия кръвта им.
Кларис Лиспектор
При богатите има много възможности да обезумеят от гордост и разврат, но и при бедните има не по-малко възможности да обезумеят от злоба и завист. Между богатите и бедните разликата не е така голяма, както изглежда. Нищо не сме внесли в този свят и нищо не можем да изнесем. Затова, както говори св. ап. Павел, да бъдем доволни, имайки облекло и дневно препитание.
Андрей Ткачов