Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обосновка"
[Теориите на Маркс] ми дадоха политическа и интелектуална обосновка за това, в което вярвах, по начин, по който нищо друго не правеше.
Нийл Кинък
Голям процент от организациите развиват военна обосновка, при която само много малък брой хора вземат всички решения. Тогава няма нищо чудно, че хората не са склонни да стават от леглото и да идват на работа в понеделник сутрин.
Рикардо Семлер
Обосновката в естествените науки, която получих в хода на медицинските си изследвания, включително предварителни изпити по ботаника, зоология, физика и химия, трябваше да стане решаваща за определяне на тенденцията в моята литературна работа.
Йоханес Йенсен
Една структура става архитектурна, а не скулптурна, когато елементите й спират да имат своята обосновка в природата.
Гийом Аполинер
Нека признаем, че вече не можем да толерираме насилствено потискане на жените в името на религията и културата, както не бихме толерирали насилствено потисничество, подкрепяно от всеки друг побойник в името на изкривена обосновка.
Аян Хирси Али
Умът е необходим на мъжете за обосновка на благоразумието, а на жените - за оправдание на безразсъдствата.
Валентина Беднова
Етичните и философски обосновки за основните доходи - социалната справедливост, свободата и икономическата сигурност - са добре установени. Те са вградени в просветителските ценности на всички цивилизовани общества и са ясно взаимосвързани, в крайна сметка почиват на чувствата на съпричастност. Това е емоцията, която разделя прогресивния ум от реакционния. Емпатията произтича от силната вяра в човешкото състояние. Това е способността да се поставиш на мястото на другия и да приемеш, че хората имат право да живеят както искат, стига да не причиняват умишлено или небрежно зло на другите.
Гай Стендинг
Тъй като аз не съм нито невролог, нито психиатър, а математик, работата, която следва, изисква известно обяснение и обосновка.
Джон фон Нойман
Историята за предателството на Исус от Юда даде морална и религиозна обосновка на антиеврейските настроения и именно това я направи упорита и порочна.
Илейн Пейджълс