Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Афера"
Любовните афери са за емоционални спринтьори; удоволствията от любовта са за емоционалните маратонци.
Робъртсън Дейвис
Светът е само сбор от настоящи, минали и възможни усещания; аферата на науката е да ги анализира и координира, като отделя случайното им от постоянните им отношения.
Алфред Бине
Имал съм афери. Но аз не съм човекът, който има 10 000 афери.
Жерар Депардийо
Смешно е как можеш да забравиш всичко, освен хората, които те обичат. Може би затова на хората им е толкова трудно да преодолеят любовните афери. Не болката преодолява, а любовта.
Мелина Маркета
Тайната подхранва еротичната интензивност, защото ви кара да се чувствате сякаш правите нещо, което е изцяло ваше. Дава ви чувство за автономност, чувство за свобода и чувство за суверенитет. И след това добавяте към това сексуалната енергия. В много случаи хората ще ви кажат, че са спали с човека три или четири пъти, но историята продължава с месеци. Това е важно нещо, защото много хора, които имат афери, често имат много добри сексуални отношения у дома. Това не е задължително история за компенсация. Но делата предлагат различна сексуалност с различен контекст.
Естер Перел
Смъртта е мрачна афера, животът е много по-интересен. В живота постоянно се случва нещо, всякакви неочаквани неща. Такова, че не очаквате, защото е... неочаквано.
Джесика Таунсенд
Аферите могат да бъдат мощни детонатори. Те могат да ободрят плоския брак, да изтласкат хората от години на самодоволство. Страхът от загуба възбужда желанието, кара хората да водят разговори, които не са водили от години, изважда ги от измислената илюзия за безопасност.
Естер Перел
Едно от големите погрешни схващания е, че аферите или опитите са разбъркване относно секса. И понякога са, но много по-често са за желание. И това е много различно. Желанието да се чувстваш специален, да се чувстваш видян, да се чувстваш оценен, да се смееш на или с. Желанието да бъдеш желан. Това не се проявява в сексуален акт сам по себе си. Аферите те карат да се чувстваш жив. Алхимията означава, че не става въпрос за истинския пол, а за сексуалността, енергията, аурата. Това е въображението и очакването за него толкова или вместо действителното преживяване от него.
Естер Перел
За повечето двойки, които идват при мен - особено след разкритието на афера, когато са в състояние на криза и се страхуват от загубата на предвидимо бъдеще - те започват да водят разговори за първи път за любов, секс, моногамия и брак. Повечето двойки не преговарят или дори не разговарят за някое от тези неща, докато кризата в аферата всъщност не ги принуди. Защо е необходима изневяра, за да ни накара да говорим за нещата, които трябва да са там от самото начало?
Естер Перел